Knäckig äppelpaj
Skapat:
18 november, 2024
Senast ändrat:
17 november, 2024

1
Knäckig äppelpaj är en riktig höstfavorit som värmer både kropp och själ.
Pajen kombinerar mjuka äpplen som fått sällskap av kanel med ett knäckigt och gyllene täcke som ger härlig textur.
Den knäckiga ytan binder ihop alla smaker och lyfter fram äpplenas naturliga sötma och kryddighet.
Servera den gärna ljummen, toppad med en kall vaniljsås för en perfekt kontrast. En enkel men fantastisk dessert som passar lika bra till söndagsfikat som till höstmiddagar.
Andra goda äppelrecept att testa
Äppeltårta med äppelkompott
Äppelkaka med hyvlat smör
Falska wienerbröd med äppelkompott
Äppelkaka med vanilj


Total tid: 40 minuter
Servings: 1 paj
Calories: 2798kcal
Ingredienser
Fyllningen
- 4 st stora äpplen
- ½ msk strösocker
- 1 msk farinsocker
- 2 msk kanel
Degen
- 1 dl strösocker
- ½ msk farinsocker
- 1 krm salt
- 2 ½ dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 gram smör
- 1 msk sirap
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Degen
- Smält smöret i mikron, ställ åt sidan.
- I en annan bunke häller du ner resterande ingredienser. Vänd ner smöret, och blanda till en deg/smul.
Näringsinnehåll
Kalorier: 2798kcal | Carbohydrates: 352g | Protein: 45g | Fat: 139g | Mättat fett: 80g | Fleromättat fett: 11g | Enkelomättat fett: 37g | Transfett: 5g | Kolesterol: 323mg | Natrium: 1478mg | Kalium: 1065mg | Fiber: 29g | Socker: 107g | Vitamin A: 3757IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 263mg | Järn: 16mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!