Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Knäckig äppelpaj

Inga röster än
Skapat: 18 november, 2024
Senast ändrat: 17 november, 2024
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj är en riktig höstfavorit som värmer både kropp och själ.

Pajen kombinerar mjuka äpplen som fått sällskap av kanel med ett knäckigt och gyllene täcke som ger härlig textur.

Den knäckiga ytan binder ihop alla smaker och lyfter fram äpplenas naturliga sötma och kryddighet.

Servera den gärna ljummen, toppad med en kall vaniljsås för en perfekt kontrast. En enkel men fantastisk dessert som passar lika bra till söndagsfikat som till höstmiddagar.

Andra goda äppelrecept att testa

Äppeltårta med äppelkompott
Äppelkaka med hyvlat smör
Falska wienerbröd med äppelkompott
Äppelkaka med vanilj

Total tid: 40 minuter
Servings: 1 paj
Calories: 2798kcal

Ingredienser

Fyllningen

Degen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Degen

  • Smält smöret i mikron, ställ åt sidan.
  • I en annan bunke häller du ner resterande ingredienser.
    Vänd ner smöret, och blanda till en deg/smul.

Fyllningen

  • Hacka äpplena i tunna klyftor lägg ner i en pajform och häll på sockret och kanelen.
  • Strö över degen över alla äpplen. Ställ in i ugnen 25 – 30 minuter.
  • Ta ut låt svalna, ät med glass eller vaniljsås

Näringsinnehåll

Kalorier: 2798kcal | Carbohydrates: 352g | Protein: 45g | Fat: 139g | Mättat fett: 80g | Fleromättat fett: 11g | Enkelomättat fett: 37g | Transfett: 5g | Kolesterol: 323mg | Natrium: 1478mg | Kalium: 1065mg | Fiber: 29g | Socker: 107g | Vitamin A: 3757IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 263mg | Järn: 16mg
per paj
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg