Go Back
+ servings
En skål med knäckig äppelpaj och en tallrik med vaniljsås på ett träbord.
Print
Inga röster än

Knäckig äppelpaj

Denna paj har mjuka äpplen med kanel och kombineras med ett knäckigt lager! Som binder ihop alla smaker, perfekt nu till hösten! Toppas med en kall vaniljsås.
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Äppel, Äppelrecept, Bakning, Efterrätt, Fika, Paj, Pajer
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äppelrecept, höstpaj, sommarmat
Yield: 1 paj
Calories: 2798kcal

Materials

Fyllningen

  • 4 st stora äpplen
  • ½ msk strösocker
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk kanel

Degen

  • 1 dl strösocker
  • ½ msk farinsocker
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 gram smör
  • 1 msk sirap

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Degen

  • Smält smöret i mikron, ställ åt sidan.
  • I en annan bunke häller du ner resterande ingredienser.
    Vänd ner smöret, och blanda till en deg/smul.

Fyllningen

  • Hacka äpplena i tunna klyftor lägg ner i en pajform och häll på sockret och kanelen.
  • Strö över degen över alla äpplen. Ställ in i ugnen 25 - 30 minuter.
  • Ta ut låt svalna, ät med glass eller vaniljsås

Nutrition

Kalorier: 2798kcal | Carbohydrates: 352g | Protein: 45g | Fat: 139g | Mättat fett: 80g | Fleromättat fett: 11g | Enkelomättat fett: 37g | Transfett: 5g | Kolesterol: 323mg | Natrium: 1478mg | Kalium: 1065mg | Fiber: 29g | Socker: 107g | Vitamin A: 3757IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 263mg | Järn: 16mg