Knäckig äppelpaj
Denna paj har mjuka äpplen med kanel och kombineras med ett knäckigt lager! Som binder ihop alla smaker, perfekt nu till hösten! Toppas med en kall vaniljsås.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Äppel, Äppelrecept, Bakning, Efterrätt, Fika, Paj, Pajer
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äppelrecept, höstpaj, sommarmat
Yield: 1 paj
Calories: 2798kcal
Fyllningen
- 4 st stora äpplen
- ½ msk strösocker
- 1 msk farinsocker
- 2 msk kanel
Degen
- 1 dl strösocker
- ½ msk farinsocker
- 1 krm salt
- 2 ½ dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 gram smör
- 1 msk sirap
Fyllningen
Hacka äpplena i tunna klyftor lägg ner i en pajform och häll på sockret och kanelen.
Strö över degen över alla äpplen. Ställ in i ugnen 25 - 30 minuter.
Ta ut låt svalna, ät med glass eller vaniljsås
Kalorier: 2798kcal | Carbohydrates: 352g | Protein: 45g | Fat: 139g | Mättat fett: 80g | Fleromättat fett: 11g | Enkelomättat fett: 37g | Transfett: 5g | Kolesterol: 323mg | Natrium: 1478mg | Kalium: 1065mg | Fiber: 29g | Socker: 107g | Vitamin A: 3757IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 263mg | Järn: 16mg