Knäckiga och sega äppelpajcookies
Skapat:
6 november, 2024
Senast ändrat:
5 november, 2024

0
Innehåll
Knäckiga och sega äppelpajcookies är en ljuvlig kombination av småkakor och klassisk äppelpaj. De har en knaprig, lätt karamelliserad kant, samtidigt som de är mjukt sega inuti. Bitar av äpple och en hint av kanel tillför en varm, kryddig smak som påminner om nybakad äppelpaj. För en extra touch kan du toppa med lite smuldeg eller ringla över en enkel glasyr efter gräddning.
Perfekta som ett höstigt fika eller efterrätt – dessa cookies blir snabbt en favorit!
Fler goda småkakor:

Total tid: 25 minuter
Servings: 18
Ingredienser
- 150 gram smör
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- salt
- 4 äpple små eller 2 stora
- 2 tsk kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Häll ner de torra ingredienserna och vispa ihop till en deg. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda först i 5 minuter först.
- Skär äpplena i tunna skivor (halvmånar) och häll på kanel. Värm sedan bitarna i mikron tills de har blivit varma.
- Ta ut kakorna toppa med lite äpplen i ett fint mönster.
- Grädda i ytterligare 8-10 minuter tills det har blivit gyllenbruna, och klara i mitten). Ta ut och låt svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!