Kokoskolor
Skapat:
1 december, 2024
Senast ändrat:
30 november, 2024

0
Innehåll
Kokoskolor är en underbart seg och söt godbit som kombinerar den rika smaken av smör och grädde med en len, krämig konsistens.
Receptet på dessa kokoskolor är enkelt men ger ett fantastiskt resultat. Ingredienserna består bland annat av smör, socker, grädde och vanilj. När de kokas ihop bildas en mjuk och härligt klibbig karamell som smälter i munnen.
Fler godbitar:
Chokladsnittar med inbakad choklad

Total tid: 15 minuter
Servings: 30
Ingredienser
- 75 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosfingor
- 1 krm salt
Instruktioner
- Smält smöret i en vid kastrull.
- Tillsätt socker, grädde, sirap och vaniljsocker.
- Koka tills smeten är 125 grader, använd sockertermometer eller gör kulprovet.
- Blanda ner kokos och salt i smeten.
- Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 25 cm stor.
- Strö eventuelt över lite extra kokos.
- Låt kolan stelna innan den skärs i bitar
- Linda in i cellofan, förvaras i kylskåp tills de ska avnjutas!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!