Kokostårta
Skapat:
7 maj, 2025
Senast ändrat:
7 maj, 2025

0
Gillar du kokostoppar så är detta tårtan för dig! Segmjukt kokosbotten med en färskostfrosting med jordgubbar.
Den här tårtan går snabbt att göra och du kan servera den samma dag som du bakat den. Den är även glutenfri.
Fler somriga recept
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Total tid: 1 timme
Servings: 8
Ingredienser
Botten:
- 75 gr smör
- 4 st ägg
- 2 dl socker
- 200 gr kokosflingor
- 1 citron finrivet skal + lite saft
Jordgubbsfyllning:
- 200 gr färska jordgubbar
- 3 dl grädde
- 150 gr färskost
- 0,5 dl florsocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
Montering:
- 300 g färska jordgubbar
Instruktioner
Botten:
- Smält smöret.
- Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
- Rita 2 rundlar som är 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper och bred ut smeten i dem.
- Grädda på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Låt svalna helt.
Jordgubbsfyllning:
- Skär jordgubbarna i mindre bitar.
- Vispa övriga ingredienser till en fluffig frosting.
- Blanda ner jordgubbsbitarna i frostingen.
Montering:
- Lägg en botten på ett fat och bred på hälften av fyllningen och hälften av jordgubbarna.
- Lägg på den andra botten och resten av fyllningen .
- Toppa med de sista jordgubbarna.
- Låt stå ett stund innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!


