Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kokostårta

Inga röster än
Skapat: 7 maj, 2025
Senast ändrat: 7 maj, 2025
Kokostårta

Gillar du kokostoppar så är detta tårtan för dig! Segmjukt kokosbotten med en färskostfrosting med jordgubbar.

Den här tårtan går snabbt att göra och du kan servera den samma dag som du bakat den. Den är även glutenfri.

Fler somriga recept

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Ingredienser

Botten:

Jordgubbsfyllning:

Montering:

  • 300 g färska jordgubbar

Instruktioner

Botten:

  • Smält smöret.
  • Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  • Rita 2 rundlar som är 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper och bred ut smeten i dem.
  • Grädda på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt svalna helt.

Jordgubbsfyllning:

  • Skär jordgubbarna i mindre bitar.
  • Vispa övriga ingredienser till en fluffig frosting.
  • Blanda ner jordgubbsbitarna i frostingen.

Montering:

  • Lägg en botten på ett fat och bred på hälften av fyllningen och hälften av jordgubbarna.
  • Lägg på den andra botten och resten av fyllningen .
  • Toppa med de sista jordgubbarna.
  • Låt stå ett stund innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!