Go Back
+ servings
En bit kokostårta med jordgubbar och grädde på en vit tallrik med en sked.
Print
Inga röster än

Kokostårta

Total tid1 timme
Måltid: Efterrätt, Fika, Tårtfyllning, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bärtårta, festlig tårta, jordgubbstårta, tårtor
Yield: 8

Materials

Botten:

  • 75 gr smör
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 200 gr kokosflingor
  • 1 citron finrivet skal + lite saft

Jordgubbsfyllning:

  • 200 gr färska jordgubbar
  • 3 dl grädde
  • 150 gr färskost
  • 0,5 dl florsocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker

Montering:

  • 300 g färska jordgubbar

Instruktioner

Botten:

  • Smält smöret.
  • Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  • Rita 2 rundlar som är 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper och bred ut smeten i dem.
  • Grädda på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt svalna helt.

Jordgubbsfyllning:

  • Skär jordgubbarna i mindre bitar.
  • Vispa övriga ingredienser till en fluffig frosting.
  • Blanda ner jordgubbsbitarna i frostingen.

Montering:

  • Lägg en botten på ett fat och bred på hälften av fyllningen och hälften av jordgubbarna.
  • Lägg på den andra botten och resten av fyllningen .
  • Toppa med de sista jordgubbarna.
  • Låt stå ett stund innan servering.