Kokostoppar
Skapat:
5 november, 2024
Senast ändrat:
3 november, 2024

0
Kokostoppar är en klassisk och lättbakad småkaka med härligt knaprig utsida och mjuk, saftig insida. De görs med endast några få ingredienser: kokosflingor, socker, ägg och lite smör. Blanda samman allt, forma smeten till små toppar och grädda tills de är gyllene.
För extra lyx, doppa botten av kokostopparna i smält mörk choklad när de har svalnat. Perfekta att bjuda på till kaffet, och de håller sig fint i en burk i flera dagar!
Fler goda småkakor:

Total tid: 22 minuter
Servings: 14 st
Calories: 193kcal
Ingredienser
- 50 g smör
- 200 g riven kokos
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 50 g choklad gärna mörk
Instruktioner
- Smält smöret och blanda samman med alla andra ingredienser. Rör om väl (inte vispa) och låt sedan smeten svälla i 10 minuter.
- Klicka ut smeten i små toppar på en plåt med bakplåtspapper, lättast gjort med två skedar. Efter detta kan du blöta din hand och forma till toppar.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter på 175 grader varmluft eller 200 grader, kokostopparna ska få en fin färg, men passa dem så de inte bränns. Låt kokostopparna svalna helt.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Ringla sedan chokladen över topparna eller doppa dom om du hellre vill det. Låt stelna sedan är det bara att hugga in!
Näringsinnehåll
Kalorier: 193kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 1g | Fat: 13g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 29mg | Kalium: 89mg | Fiber: 3g | Socker: 17g | Vitamin A: 90IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 6mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!