Kolasnittar med inbakad choklad
Skapat:
6 november, 2024
Senast ändrat:
5 november, 2024

0
Innehåll
Kolasnittar med inbakad choklad är en läcker variant på klassiska kolakakor, där den knäckiga kolasmaken kombineras med mjuk, smält choklad i varje tugga. Den gyllene kakdegen får sin sötma och seghet från sirap och en touch av vanilj, och innan gräddning viker du in chokladbitar – mörk, mjölk eller vit choklad, beroende på smak. När kakorna bakas smälter chokladen lätt och ger en härlig kontrast till kolasmaken.
Perfekta att bjuda på till kaffet eller att njuta av när du vill ha något både knaprigt och chokladigt!
Fler goda småkakor:

Total tid: 20 minuter
Servings: 20
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g mjölkchoklad choklad
- 2-3 nypor havssalt valfritt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt, jag använde matberedaren.
- Dela degen i 2 delar och rulla ut till 2 längder, ca 40 cm långa.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till degen och lägg ut chokladen.
- Lägg sedan över degen på chokladen.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
- De flyter ut ganska mycket så man kan ta en kniv och göra de lite smalare.
- Strö på havssalt (om du vill) och låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!