Go Back
+ servings
Kolasnittar med inbakad choklad och ett lager av flingsalt på en vit skål.
Print
Inga röster än

Kolasnittar med inbakad choklad

Enkla kolasnittar med inbakad choklad
Förberedelser20 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Choklad, Dessert, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka emd choklad, kolasnittar, småkakor, snitttar
Yield: 20

Materials

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mjölkchoklad choklad
  • 2-3 nypor havssalt valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt, jag använde matberedaren.
  • Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i 2 delar och rulla ut till 2 längder, ca 40 cm långa.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till degen och lägg ut chokladen.
  • Lägg sedan över degen på chokladen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  • De flyter ut ganska mycket så man kan ta en kniv och göra de lite smalare.
  • Strö på havssalt (om du vill) och låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden!