Köttfärspaj
Skapat:
3 mars, 2025
Senast ändrat:
2 mars, 2025

1
Innehåll
Köttfärspaj med tomater är en smakrik och mättande rätt som passar både till vardag och helg. Pajen är enkel att göra, men väldigt god och uppskattad av hela familjen.
Pajen fylls med en saftig blandning av köttfärs, kryddor och tomater som ger en härlig smak och saftighet. Servera gärna pajen med en fräsch sallad vid sidan om.
Detta är en rätt som går snabbt att slänga ihop, men som ändå känns lyxig och är perfekt för hela familjen att samlas runt.


Total tid: 50 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- ca. 800 g blandfärs
- 1 gul lök
- 1 morot
- 2 vitlöksklyftor
- 1 förp cocktailtomater
- 1 knippe persilja
- ca, 2 msk oxfond
- 1 burk tomatkross
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk crème fraiche
- 1 krm torkad timjan
- 1 krm torkad rosmarin
- ca. 0,5-1 dl torkad svamp
- 1 färdig pajdeg eller smördeg
Instruktioner
- Fräs färsen på medelhög värme med svamp och de torkade kryddorna tills all vätska har stekts bort.
- Tillsätt grönsaker och fräs ett par minuter.
- Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt tomatkross och fond, låt koka ca 10-15 minuter.
- Tillsätt crème fraiche och smaka sen av med salt och peppar
- Bred ut pajdeg eller smördegen i en form.
- Förbaka ca 5 minuter 200 grader.
- Häll sedan i färsen så det fyller formen.
- Toppa med tomathalvor.
- Baka i ugn 15-20 minuter.
- Toppa med lite färsk persilja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler härliga rätter!


