Go Back
+ servings
Paj med körsbärstomater och färska örter i en blå ugnsform.
Print
Inga röster än

Köttfärspaj

Enkel och vacker köttfärspaj
Förberedelser30 minuter
Active Time20 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Huvudrätt, Köttfärsrecept, Paj
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda pajer, köttfärsrecept, matpaj, matpajer
Yield: 4

Materials

  • ca. 800 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp cocktailtomater
  • 1 knippe persilja
  • ca, 2 msk oxfond
  • 1 burk tomatkross
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm torkad rosmarin
  • ca. 0,5-1 dl torkad svamp
  • 1 färdig pajdeg eller smördeg

Instruktioner

  • Hacka lök, morot, vitlök och persilja (även stjälkarna är goda att använda).
  • Fräs färsen på medelhög värme med svamp och de torkade kryddorna tills all vätska har stekts bort.
  • Tillsätt grönsaker och fräs ett par minuter.
  • Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter.
  • Tillsätt tomatkross och fond, låt koka ca 10-15 minuter.
  • Tillsätt crème fraiche och smaka sen av med salt och peppar
  • Bred ut pajdeg eller smördegen i en form.
  • Förbaka ca 5 minuter 200 grader.
  • Häll sedan i färsen så det fyller formen.
  • Toppa med tomathalvor.
  • Baka i ugn 15-20 minuter.
  • Toppa med lite färsk persilja.