Köttfärspaj
Enkel och vacker köttfärspaj
Förberedelser30 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Köttfärsrecept, Paj
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda pajer, köttfärsrecept, matpaj, matpajer
Yield: 4
- ca. 800 g blandfärs
- 1 gul lök
- 1 morot
- 2 vitlöksklyftor
- 1 förp cocktailtomater
- 1 knippe persilja
- ca, 2 msk oxfond
- 1 burk tomatkross
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk crème fraiche
- 1 krm torkad timjan
- 1 krm torkad rosmarin
- ca. 0,5-1 dl torkad svamp
- 1 färdig pajdeg eller smördeg
Hacka lök, morot, vitlök och persilja (även stjälkarna är goda att använda).
Fräs färsen på medelhög värme med svamp och de torkade kryddorna tills all vätska har stekts bort.
Tillsätt grönsaker och fräs ett par minuter.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt tomatkross och fond, låt koka ca 10-15 minuter.
Tillsätt crème fraiche och smaka sen av med salt och peppar Bred ut pajdeg eller smördegen i en form.
Förbaka ca 5 minuter 200 grader.
Häll sedan i färsen så det fyller formen.
Toppa med tomathalvor.
Baka i ugn 15-20 minuter.
Toppa med lite färsk persilja.