Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig fiskgryta

Inga röster än
Skapat: 11 september, 2024
Senast ändrat: 8 september, 2024
Krämig fiskgryta

Denna krämiga fiskgryta är en smakrik fusion av rimmat fläsk, soltorkade tomater och fetaost. Fiskfiléer kokas i en rik och krämig sås med en härlig kombination av sälta från fläsket, syrlighet från tomaterna och krämighet från fetaosten. En perfekt rätt för att imponera på middagsgäster eller för en lyxig vardagsmåltid.

Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Lägg sidfläsket i en kall och torr panna/gryta. Värm sakta upp på medelvärme. Låt sidfläsket sedan bli knaperstekt.
  • Tillsätt rödlök och vitlök. Stek dem glansiga innan du vänder ned kvisttomaterna. Låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  • Slå på smaksatt créme fraîche, matlagningsgrädde och fiskbuljongtärningen. Låt sjuda i 5-10 minuter tills den fått en krämig konsistens.
  • Tillsätt basilikan och torsken. Ta av från värmen och låt stå i 5 minuter.
  • Smaka upp grytan med citronsaft, salt, svartpeppar och vitpeppar. Servera med ris eller pressad potatis.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg