Krämig fiskgryta
Skapat:
11 september, 2024
Senast ändrat:
8 september, 2024

1
Innehåll
Denna krämiga fiskgryta är en smakrik fusion av rimmat fläsk, soltorkade tomater och fetaost. Fiskfiléer kokas i en rik och krämig sås med en härlig kombination av sälta från fläsket, syrlighet från tomaterna och krämighet från fetaosten. En perfekt rätt för att imponera på middagsgäster eller för en lyxig vardagsmåltid.


Servings: 4
Ingredienser
- 4 port ris
- 200 g torskrygg i bitar om 3×3 cm
- 200 g rimmat sidfläsk tärnat eller bacon
- 1 rödlök stor finhackad
- 3 vitlöksklyftor finhackade
- 2 kvisttomater tärnad med fruktkött
- 2 dl créme fraîche smaksatt: soltorkade tomater/fetaost
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 dl färsk basilika finhackad
- citronsaft
- salt
- svartpeppar
- vitpeppar
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Lägg sidfläsket i en kall och torr panna/gryta. Värm sakta upp på medelvärme. Låt sidfläsket sedan bli knaperstekt.
- Slå på smaksatt créme fraîche, matlagningsgrädde och fiskbuljongtärningen. Låt sjuda i 5-10 minuter tills den fått en krämig konsistens.
- Tillsätt basilikan och torsken. Ta av från värmen och låt stå i 5 minuter.
- Smaka upp grytan med citronsaft, salt, svartpeppar och vitpeppar. Servera med ris eller pressad potatis.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!