Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Krämig fiskgryta
Active Time
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fisk, fiskgryta, vardagsmat
Yield:
4
Materials
4
port
ris
200
g
torskrygg
i bitar om 3x3 cm
200
g
rimmat sidfläsk
tärnat eller bacon
1
rödlök
stor finhackad
3
vitlöksklyftor
finhackade
2
kvisttomater
tärnad med fruktkött
2
dl
créme fraîche
smaksatt: soltorkade tomater/fetaost
3
dl
matlagningsgrädde
1
fiskbuljongtärning
1
dl
färsk basilika
finhackad
citronsaft
salt
svartpeppar
vitpeppar
Instruktioner
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg sidfläsket i en kall och torr panna/gryta. Värm sakta upp på medelvärme. Låt sidfläsket sedan bli knaperstekt.
Tillsätt rödlök och vitlök. Stek dem glansiga innan du vänder ned kvisttomaterna. Låt fräsa ytterligare ett par minuter.
Slå på smaksatt créme fraîche, matlagningsgrädde och fiskbuljongtärningen. Låt sjuda i 5-10 minuter tills den fått en krämig konsistens.
Tillsätt basilikan och torsken. Ta av från värmen och låt stå i 5 minuter.
Smaka upp grytan med citronsaft, salt, svartpeppar och vitpeppar. Servera med ris eller pressad potatis.