Go Back
+ servings
En tallrik med fiskgryta, ris och grönsaker, serverad på ett blått fat.
Print
Inga röster än

Krämig fiskgryta

Active Time30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fisk, fiskgryta, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • 4 port ris
  • 200 g torskrygg i bitar om 3x3 cm
  • 200 g rimmat sidfläsk tärnat eller bacon
  • 1 rödlök stor finhackad
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 kvisttomater tärnad med fruktkött
  • 2 dl créme fraîche smaksatt: soltorkade tomater/fetaost
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl färsk basilika finhackad
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar

Instruktioner

  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Lägg sidfläsket i en kall och torr panna/gryta. Värm sakta upp på medelvärme. Låt sidfläsket sedan bli knaperstekt.
  • Tillsätt rödlök och vitlök. Stek dem glansiga innan du vänder ned kvisttomaterna. Låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  • Slå på smaksatt créme fraîche, matlagningsgrädde och fiskbuljongtärningen. Låt sjuda i 5-10 minuter tills den fått en krämig konsistens.
  • Tillsätt basilikan och torsken. Ta av från värmen och låt stå i 5 minuter.
  • Smaka upp grytan med citronsaft, salt, svartpeppar och vitpeppar. Servera med ris eller pressad potatis.