Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig kebabpasta

Inga röster än
Skapat: 11 mars, 2025
Senast ändrat: 9 mars, 2025
Krämig kebabpasta

Krämig kebabpasta – enkel, smakrik och perfekt till vardags

Letar du efter en snabb och krämig pastarätt med massor av smak? Då måste du testa denna krämiga kebabpasta, en perfekt kombination av mört kycklingkebabkött, mustiga champinjoner och en len gräddsås som omfamnar varje tugga.

Det här är en riktig vardagsräddare – den går snabbt att laga, smakar som en lyxig restaurangrätt och passar hela familjen.

Enkel och smakrik pastarätt

Basen i denna rätt är en sammetslen gräddsås, där grädde och pastavatten blandas med kalvfond för en fyllig och rund smak. Riven cheddar eller mozzarella smälter in i såsen och gör den ännu krämigare, medan cocktailtomater tillför en fräsch och lätt söt smakbrytning.

För en extra dimension av smak steks champinjonerna gyllenbruna innan de får koka ihop med såsen – de ger rätten en härlig umamismak och gör den ännu mer mättande.

Så lyckas du med kebabpastan

Spara lite pastavatten – Det hjälper såsen att få en perfekt konsistens och göra den härligt krämig. Blir det för torrt så är det bara att tillsätta lite mer pastavatten.
Använd riven ost av hög kvalitet – Både cheddar och mozzarella smälter fint in i såsen och ger en rund, fyllig smak.
Se till att svampen får färg – När du bryner på champinjonerna är det viktigt att dom faktiskt får lite färg för att få fram en djup och fin umami.

Denna krämiga kebabpasta är en fantastisk rätt att bjuda på när du vill ha något enkelt men ändå riktigt gott. Servera den som den är eller med en fräsch grönsallad vid sidan av – och njut av en riktigt smakrik och mättande middag!

Tips på några andra lättlagade och goda pastarecept

Om du är sugen på något annat än denna krämiga kebabpastan, så tycker jag att du ska spana in alla våra pastarecept, där dessa är ett lite axplock av alla goda recept som finns där. Jag kan nästan lova att du kommer hitta något som passar dig och familjen!

Total tid: 20 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 744kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka pastan.
  • Fräs kebaben i några minuter.
  • Hacka champinjoner och fräs dem tillsammans med kebaben i några minuter till.
  • Tillsätt grädde, pastavatten, kalvfond, riven ost och halverade tomater och låt puttra ihop i ca 10 minuter.
  • Blanda ihop med pastan och smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Du kan självklart använda annat kebabkött om du inte vill ha kycklingkebab.

Näringsinnehåll

Kalorier: 744kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 42g | Fat: 43g | Mättat fett: 24g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 185mg | Natrium: 267mg | Kalium: 606mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 1399IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 252mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg