Go Back
+ servings
En stekpanna med kramig kebabpasta, körsbärstomater och persilja på toppen.
Print
Inga röster än

Krämig kebabpasta

Snabb, krämig pasta med kycklingkebab.
Total tid20 minuter
Måltid: Barnvänligt, Mat, Middagstips, Pasta
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: lättlagad mat, Recept med kebab, Snabblagad pasta
Yield: 4 portioner
Calories: 744kcal

Materials

  • 4 portioner pasta
  • 400 g kycklingkebab
  • 200 g champinjoner
  • 3 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 dl riven cheddar/mozzarellaost
  • Ca 10 st cocktailtomater
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Koka pastan.
  • Fräs kebaben i några minuter.
  • Hacka champinjoner och fräs dem tillsammans med kebaben i några minuter till.
  • Tillsätt grädde, pastavatten, kalvfond, riven ost och halverade tomater och låt puttra ihop i ca 10 minuter.
  • Blanda ihop med pastan och smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Du kan självklart använda annat kebabkött om du inte vill ha kycklingkebab.

Nutrition

Kalorier: 744kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 42g | Fat: 43g | Mättat fett: 24g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 185mg | Natrium: 267mg | Kalium: 606mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 1399IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 252mg | Järn: 2mg