Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig salsicciapasta med smak av citron och timjan

Inga röster än
Skapat: 18 juni, 2025
Senast ändrat: 18 juni, 2025
Krämig salsicciapasta med smak av citron och timjan

Lyxig vardag med krämig salsicciapasta

En rustik men ändå fräsch pastarätt där den smakrika salsiccian får sällskap av grönsaker, grädde och citron, helt enkelt comfort food med en twist! Jag älskar hur timjan och citronskalet lyfter hela rätten och balanserar den krämiga såsen perfekt.

Passar lika bra till vardags som till helgmiddagen och den blir bara godare dagen efter!

Tips & variationer

✅ Byt ut salsiccia mot vegokorv om du vill ha en vegetarisk variant
✅ Servera med färskriven parmesan för extra smak
✅ Vill du ha hetta? Tillsätt lite chili eller cayenne i steget med korven
✅ Jag brukar använda tagliatelle eller rigatoni, det fångar upp såsen perfekt
✅ Tillsätt ett stänk vitt vin tillsammans med grädden för extra djup i smaken

Fler goda pastarecept

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept

Total tid: 50 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att hacka alla grönsaker i små tärningar och finhacka vitlöken.
  • Ta ut salsiccafärsen från korvskinnet och smula till små bitar.
  • Bryn salsiccafärsen i en panna med olivolja, timjan, salt och peppar.
  • Tillsätt grönsakerna och låt det fräsa ett par minuter.
  • Slå på grädde samt fond och låt det puttra i ca 15 minuter.
  • Tillsätt crème fraiche.
  • Riv skalet från en hel citron och lägg åt sidan. Pressa sedan ner saften i såsen.
  • Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Toppa rätten med nymald svartpeppar, lite persilja och citronskal.
  • Servera pasta till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!