Krämig salsicciapasta med smak av citron och timjan

Lyxig vardag med krämig salsicciapasta
En rustik men ändå fräsch pastarätt där den smakrika salsiccian får sällskap av grönsaker, grädde och citron, helt enkelt comfort food med en twist! Jag älskar hur timjan och citronskalet lyfter hela rätten och balanserar den krämiga såsen perfekt.
Passar lika bra till vardags som till helgmiddagen och den blir bara godare dagen efter!
Tips & variationer
✅ Byt ut salsiccia mot vegokorv om du vill ha en vegetarisk variant
✅ Servera med färskriven parmesan för extra smak
✅ Vill du ha hetta? Tillsätt lite chili eller cayenne i steget med korven
✅ Jag brukar använda tagliatelle eller rigatoni, det fångar upp såsen perfekt
✅ Tillsätt ett stänk vitt vin tillsammans med grädden för extra djup i smaken
Fler goda pastarecept
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept



Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 stjälk blekselleri
- 2 klyfta vitlök
- 1 paket färsk salsicciakorv
- olivolja
- 2 krm torkad timjan
- salt
- peppar
- 3 dl grädde
- 2 msk kycklingfond
- 1 citron
- 2 msk créme fraiche
- pasta
- persilja
Instruktioner
- Börja med att hacka alla grönsaker i små tärningar och finhacka vitlöken.
- Ta ut salsiccafärsen från korvskinnet och smula till små bitar.
- Tillsätt grönsakerna och låt det fräsa ett par minuter.
- Slå på grädde samt fond och låt det puttra i ca 15 minuter.
- Tillsätt crème fraiche.
- Riv skalet från en hel citron och lägg åt sidan. Pressa sedan ner saften i såsen.
- Toppa rätten med nymald svartpeppar, lite persilja och citronskal.
- Servera pasta till.

