Go Back
+ servings
En tallrik med krämig salsicciapasta toppad med persilja och citronskal.
Print
Inga röster än

Krämig salsicciapasta med smak av citron och timjan

Krämig och fyllig salsicciasås med härlig syra från citron.
Förberedelser25 minuter
Active Time25 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Huvudrätt, Pasta, vardag
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel pasta, Goda pastarecept, korvpasta, lättlagad pasta, lyxig pastarätt
Yield: 4

Materials

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 paket färsk salsicciakorv
  • olivolja
  • 2 krm torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 citron
  • 2 msk créme fraiche
  • pasta
  • persilja

Instruktioner

  • Börja med att hacka alla grönsaker i små tärningar och finhacka vitlöken.
  • Ta ut salsiccafärsen från korvskinnet och smula till små bitar.
  • Bryn salsiccafärsen i en panna med olivolja, timjan, salt och peppar.
  • Tillsätt grönsakerna och låt det fräsa ett par minuter.
  • Slå på grädde samt fond och låt det puttra i ca 15 minuter.
  • Tillsätt crème fraiche.
  • Riv skalet från en hel citron och lägg åt sidan. Pressa sedan ner saften i såsen.
  • Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Toppa rätten med nymald svartpeppar, lite persilja och citronskal.
  • Servera pasta till.