Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krispig Boursinost som påskhare

Inga röster än
Skapat: 9 april, 2025
Senast ändrat: 9 april, 2025
Krispig Boursinost som påskhare

Krispig Boursinost som påskhare

Den krämiga Boursinosten får en frasig, gyllene yta efter att ha panerats i mjöl, ägg och panko. När den toppas med ringlad honung och färsk timjan blir det en elegant liten rätt med både sälta, sötma och aromatiska toner.

Servera osten varm, gärna med kex eller ett gott bröd. Passar utmärkt som förrätt, tilltugg på påskbordet eller till vårens mingel.

Tips & variationer

✅ Testa med Boursin vitlök & örter för extra smak
✅ Ringla över fikonmarmelad istället för honung för en sötare touch
✅ Servera med baguette, grissini eller fröknäcke
✅ Lägg till en grönsallad för en fräschare servering

Fler goda snacks och tilltugg

Här kommer ytterligare tre goda recept som vi tror att du kommer att gilla!

Total tid: 30 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Recept:

Instruktioner

  • Häll upp mjöl på en tallrik.
  • Vispa upp ägget på en annan tallrik och häll panko på en tredje tallrik.
  • Vänd osten först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och till sist i panko.
  • Placera osten på en bakplåt och baka i ugnen på 225 grader tills den är gyllene, ca 15 minuter.
  • Ringla honung över och strö på färsk timjan innan servering.
  • Servera med bröd och kex.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg