Krustader med inspiration från Norrland
Skapat:
10 oktober, 2024
Senast ändrat:
9 oktober, 2024

2
Innehåll
Krustader med inspiration från Norrland är en delikat och rustik förrätt som hyllar norrländska smaker. De små, krispiga krustaderna fylls med stekt svamp, lök och bacon för att sedan toppas med Västerbottensost.
Servera krustaderna toppade med färska örter och du har en perfekt blandning av norrländsk tradition och elegans, idealiska för festliga tillfällen!
Fler smarta förrätter:

Total tid: 20 minuter
Servings: 24 stycken
Ingredienser
- 1 gul lök finhackad
- 2-3 dl kantareller stekta
- 1 förp bacon
- 1 msk smör att steka i
- salt
- svartpeppar
- 1 msk honung
- 24 krustader
- 50-100 g Västerbottensost riven
- ca 100 g hjortronsylt
- ca 100 g créme fraiche
- färsk timjan eller valfri ört
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka löken.
- Tillsätt lite salt, svartpeppar och honung. Stek tills blandningen får en ordentlig stekyta.
- Placera krustaderna på en plåt med bakplåtspapper.
- Fyll krustaderna med kantarell- och baconblandningen. Toppa med Västerbottensost och skjutsa in plåten i ugnen.
- "Grädda” krustaderna i ugnen i ca. 4-5 minuter.
- Låt svalna något innan du toppar med hjortronsylt blandat med créme fraiche.
- Avsluta med lite färsk timjan som topping.
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!