Kryddig köttfärs
Skapat:
1 februari, 2025
Senast ändrat:
31 januari, 2025

1
Innehåll
Kryddig köttfärs är en enkel och god vardagsrätt som passar hela familjen. Den är mättande och full av smak tack vare de kryddor som gör den extra god.
Det bästa är att rätten går att variera – du kan använda olika kryddor eller lägga till grönsaker efter vad du gillar. Perfekt för både vardag och helg!
Fler goda rätter:

Total tid: 20 minuter
Servings: 4 -5 portioner
Ingredienser
- ca. 800 g färs
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 3-4 morötter
- 0,5 dl kinesisk soja
- salt
- peppar
- cayennepeppar
- paprikapulver
- curry
- spiskummin
Instruktioner
- Hacka morötterna och fräs i lite olja/smör medan du hackar löken och vitlöken. Häll sedan ner löken bland morötterna och låt mjukna upp.
- Häll köttfärsen i pannan och låt den få lite färg, tillsätt sedan sojan.
- Smaka av med kryddorna. Snåla inte men var försiktig med spiskumminen då det är lätt att den tar över.
- Servera med potatis eller ris, en god sallad och en klick crème fraiche.
Anteckning
Använd växtbaserad färs för att göra rätten vegetarisk
per -5 portioner
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!