Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kyckling i krämig ajvarsås

Inga röster än
Skapat: 11 mars, 2025
Senast ändrat: 9 mars, 2025
Kyckling i krämig ajvarsås

Kyckling i krämig ajvarsås – smakrik och enkel vardagsfavorit

Letar du efter en snabb och smakrik kycklingrätt med en härligt krämig sås? Då är denna kyckling i ajvarsås ett perfekt val! Den kombinerar mört kycklingkött, söt och fyllig spetspaprika och en len ajvarsås som gör varje tugga till en njutning.

Mustig och krämig sås med ajvar

Hemligheten bakom denna rätt är ajvar relish, en paprika- och aubergineröra som ger en djup och fyllig smak. Genom att blanda den med crème fraiche och grädde får vi en len, krämig och smakrik sås som verkligen lyfter kycklingen. Smakerna balanseras med hönsbuljong och en gnutta vitlök, medan spenat tillsätts på slutet för att ge både en fräsch kontrast och extra näring.

Tips & variationer

Vill du ha mer hetta? – Tillsätt lite extra chili eller använd stark ajvar.
Byt ut kycklingen – Denna rätt funkar lika bra med fläskfilé eller halloumi för en vegetarisk variant.
Tillsätt extra grönsakerZucchini, aubergine eller svamp passar perfekt i denna rätt.
LCHF-alternativ – Servera med blomkålsris eller smörstekt vitkål istället för vanligt ris.

Detta receptet på kyckling i krämig ajvarsås är enkel, smakrik och alltid en succé vid middagsbordet. Testa den redan idag och njut av en rätt som både är lättlagad och full av härliga smaker!

Andra tips på goda kycklingrecept

Blev du inte helt övertygad av detta receptet på kyckling i krämig ajvarsås, så tycker jag att du ska spana in våra övriga kycklingrecept. Där hittar du bland annat dessa recept:

Total tid: 30 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Stek kycklingen i smör eller olja i några minuter, salta och peppra.
  • Tillsätt lök, vitlök och paprika och fräs tillsammans med kycklingen.
  • Häll i ajvar, creme fraiche, grädde och buljongtärningar och låt puttra ihop i några minuter.
  • Lägg i babyspenaten och rör om.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med ris eller annat tillbehör.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg