Go Back
+ servings
En skål med kyckling i krämig ajvarsås serverad med ris och spenat.
Print
Inga röster än

Kyckling i krämig ajvarsås

Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Mat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagade kycklingrecept, mat för hela familjen, Snabblagad mat
Yield: 4 portioner

Materials

  • 600 g kycklingfilé strimlad
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 st spetspaprikor hackade
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 50 g babyspenat
  • Olja eller smör till stekning
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Stek kycklingen i smör eller olja i några minuter, salta och peppra.
  • Tillsätt lök, vitlök och paprika och fräs tillsammans med kycklingen.
  • Häll i ajvar, creme fraiche, grädde och buljongtärningar och låt puttra ihop i några minuter.
  • Lägg i babyspenaten och rör om.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med ris eller annat tillbehör.