Kyckling i röd curry
Skapat:
2 januari, 2025
Senast ändrat:
29 december, 2024

1
Innehåll
Kyckling i röd curry med 𝗄𝗈𝗄𝗈𝗌𝗆𝗃𝗈̈𝗅𝗄, 𝗅𝗂𝗆𝖾, 𝗀𝗋𝗈̈𝗇𝗌𝖺𝗄𝖾𝗋 𝗈𝖼𝗁 𝗄𝗈𝗋𝗂𝖺𝗇𝖽𝖾𝗋 är en riktig familjefavorit!
Kycklingen tillagas i en krämig röd currysås med kokosmjölk som ger en mild och lite söt smak. Lime ger fräschhet och grönsakerna ger både färg och crunch. Koriandern i sin tur ger en frisk och aromatisk finish. En riktig fullträff i smak helt enkelt!
Det här är en rätt som hela familjen brukar gilla och den passar både till en snabb vardagsmiddag och till en mysig helgmiddag.
Fler goda vardagsrätter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 1 msk rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 2 msk röd curry pasta rågade msk
- 1 st gul lök finhackad
- 4 st vitlöksklyftor pressade
- 2 tsk chili flakes
- 1 msk färsk ingefära finhackad
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl grädde
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 2 st rödlökar i klyftor
- 1 st röd paprika i bitar
- 1 dl haricot verts
- 1 msk soja
- 2 msk limejuice
- 1 dl färsk koriander finhackad
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att dela kycklingen i munsbitar.
- Tillsätt röd currypasta och låt den fräsa med så det blir löst och rinnigt.
- Höj värmen och lägg i kycklingen och låt den få färg.
- Vänd ner röd lök, haricot verts samt röd paprika och låt fräsa med 1 minut.
- Tillsätt kokosmjölk, soja, grädde och kycklingbuljongtärningen. Låt koka i 15-20 minuter så att såsen blir krämig och kycklingen blir klar.
- Häll i koriander.
- Servera med nykokt jasminris.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!