Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kyckling i röd curry

Inga röster än
Skapat: 2 januari, 2025
Senast ändrat: 29 december, 2024
Kyckling i röd curry

Kyckling i röd curry med 𝗄𝗈𝗄𝗈𝗌𝗆𝗃𝗈̈𝗅𝗄, 𝗅𝗂𝗆𝖾, 𝗀𝗋𝗈̈𝗇𝗌𝖺𝗄𝖾𝗋 𝗈𝖼𝗁 𝗄𝗈𝗋𝗂𝖺𝗇𝖽𝖾𝗋 är en riktig familjefavorit!

Kycklingen tillagas i en krämig röd currysås med kokosmjölk som ger en mild och lite söt smak. Lime ger fräschhet och grönsakerna ger både färg och crunch. Koriandern i sin tur ger en frisk och aromatisk finish. En riktig fullträff i smak helt enkelt!

Det här är en rätt som hela familjen brukar gilla och den passar både till en snabb vardagsmiddag och till en mysig helgmiddag.

Fler goda vardagsrätter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att dela kycklingen i munsbitar.
  • Hetta upp en djup panna med rapsolja och sesamolja.
  • Fräs gul lök, vitlök, ingefära och chiliflakes mjuka, utan att det tar färg.
  • Tillsätt röd currypasta och låt den fräsa med så det blir löst och rinnigt.
  • Höj värmen och lägg i kycklingen och låt den få färg.
  • Vänd ner röd lök, haricot verts samt röd paprika och låt fräsa med 1 minut.
  • Tillsätt kokosmjölk, soja, grädde och kycklingbuljongtärningen. Låt koka i 15-20 minuter så att såsen blir krämig och kycklingen blir klar.
  • Häll i koriander.
  • Smaka av med limejuice, salt, peppar och eventuellt lite mer sesamolja.
  • Servera med nykokt jasminris.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg