Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kyckling i röd curry
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Kycklingrecept, vardag
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
enkla kycklingrätter, enkla kycklingrecept, fiskgryta, gryta med kyckling, huvudrätt, kyckling, lättlagade grytor, smakrik kycklinggryta
Yield:
4
Materials
600
g
kycklingfilé
1
msk
rapsolja
1
msk
sesamolja
2
msk
röd curry pasta
rågade msk
1
st
gul lök
finhackad
4
st
vitlöksklyftor
pressade
2
tsk
chili flakes
1
msk
färsk ingefära
finhackad
400
ml
kokosmjölk
2
dl
grädde
1
st
kycklingbuljongtärning
2
st
rödlökar
i klyftor
1
st
röd paprika
i bitar
1
dl
haricot verts
1
msk
soja
2
msk
limejuice
1
dl
färsk koriander
finhackad
salt
svartpeppar
Instruktioner
Börja med att dela kycklingen i munsbitar.
Hetta upp en djup panna med rapsolja och sesamolja.
Fräs gul lök, vitlök, ingefära och chiliflakes mjuka, utan att det tar färg.
Tillsätt röd currypasta och låt den fräsa med så det blir löst och rinnigt.
Höj värmen och lägg i kycklingen och låt den få färg.
Vänd ner röd lök, haricot verts samt röd paprika och låt fräsa med 1 minut.
Tillsätt kokosmjölk, soja, grädde och kycklingbuljongtärningen. Låt koka i 15-20 minuter så att såsen blir krämig och kycklingen blir klar.
Häll i koriander.
Smaka av med limejuice, salt, peppar och eventuellt lite mer sesamolja.
Servera med nykokt jasminris.