Go Back
+ servings
En tallrik med kyckling i röd curry serverad med ris och grönsaker.
Print
Inga röster än

Kyckling i röd curry

Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, vardag
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkla kycklingrätter, enkla kycklingrecept, fiskgryta, gryta med kyckling, huvudrätt, kyckling, lättlagade grytor, smakrik kycklinggryta
Yield: 4

Materials

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk röd curry pasta rågade msk
  • 1 st gul lök finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 tsk chili flakes
  • 1 msk färsk ingefära finhackad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 st rödlökar i klyftor
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 1 dl haricot verts
  • 1 msk soja
  • 2 msk limejuice
  • 1 dl färsk koriander finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att dela kycklingen i munsbitar.
  • Hetta upp en djup panna med rapsolja och sesamolja.
  • Fräs gul lök, vitlök, ingefära och chiliflakes mjuka, utan att det tar färg.
  • Tillsätt röd currypasta och låt den fräsa med så det blir löst och rinnigt.
  • Höj värmen och lägg i kycklingen och låt den få färg.
  • Vänd ner röd lök, haricot verts samt röd paprika och låt fräsa med 1 minut.
  • Tillsätt kokosmjölk, soja, grädde och kycklingbuljongtärningen. Låt koka i 15-20 minuter så att såsen blir krämig och kycklingen blir klar.
  • Häll i koriander.
  • Smaka av med limejuice, salt, peppar och eventuellt lite mer sesamolja.
  • Servera med nykokt jasminris.