Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kyckling i senap- och dragonsås

Inga röster än
Skapat: 15 juli, 2024
Senast ändrat: 17 juli, 2024
Kyckling i senap- och dragonsås

Kombinationen av senap och dragon är en väldigt klassisk smakkombination och detta receptet på kyckling i senap- och dragonsås är inget undantag.

Kyckling i senap och dragonsås är en smakrik och elegant rätt som kombinerar saftiga kycklingfiléer med en krämig sås fylld av aromatisk dragon och skarp senap.

Denna rätt är enkel att tillaga men ger en sofistikerad smakupplevelse, perfekt för både vardagsmiddagar och festligare tillfällen. Såsen baseras på grädde och kycklingbuljong, vilket ger den en rik och fyllig konsistens, medan dragonen tillför en subtil lakritston och senapen en härlig sting.

Kyckling i senap- och dragonsås | Receptskatt
Kyckling i senap- och dragonsås 12

Jag använde mig av helt vanlig kycklingfilé, men du kan använda annan benfri kyckling om du vill, till exempel kycklinglårfilé.

När det gäller val av senap, så ska du självklart ta den senap som du tycker om, men vill man verkligen få den bästa smaken tillsammans med dragon, så tycker jag att man ska välja en bra dijonsenap.

Servera med ris, potatis eller färska grönsaker för en komplett och njutbar måltid.

Total tid: 40 minuter
Servings: 6 portioner
Calories: 525kcal

Utrustning

  • Traktörpanna
  • Skärbräda
  • Kockkniv

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Jag skar kycklingfiléerna på längden i tre bitar.
  • Hacka lök och vitlök.
    Skivor av kycklingbröst och hackad lök på en svart skärbräda.
  • Ta fram en traktörpanna eller annan stekpanna med höga kanter och tillsätt lite olja.
  • Bryn kycklingen och salta med örtsalt och svartpeppar.
  • Tillsätt lök och vitlök och låt den fräsa med några minuter.
    Kycklingfiléer som steks i en panna med lök och kryddor.
  • Häll på grädden och crème fraiche, samt tillsätt buljongtärningarna, torkad dragon och dijonsenap.
    En panna med kycklingfiléer i en krämig dragon- och senapssås, toppad med persilja.
  • Låt allt koka upp och småputtra i cirka 10 minuter.
  • Smaka av och servera med nykokt basmatiris.

Näringsinnehåll

Kalorier: 525kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 39g | Fat: 38g | Mättat fett: 21g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 212mg | Natrium: 311mg | Kalium: 780mg | Fiber: 0,3g | Socker: 4g | Vitamin A: 1356IU | Vitamin C: 4mg | Kalcium: 112mg | Järn: 1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg