Go Back
+ servings
En skål med kyckling i senap och dragonsås serverad med ris och färsk persilja.
Print
Inga röster än

Kyckling i senap- och dragonsås

Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, Grytor, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkla kycklingrecept, lättlagade kycklingrecept
Yield: 6 portioner
Calories: 525kcal

Equipment

  • Traktörpanna
  • Skärbräda
  • Kockkniv

Materials

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Jag skar kycklingfiléerna på längden i tre bitar.
  • Hacka lök och vitlök.
    Skivor av kycklingbröst och hackad lök på en svart skärbräda.
  • Ta fram en traktörpanna eller annan stekpanna med höga kanter och tillsätt lite olja.
  • Bryn kycklingen och salta med örtsalt och svartpeppar.
  • Tillsätt lök och vitlök och låt den fräsa med några minuter.
    Kycklingfiléer som steks i en panna med lök och kryddor.
  • Häll på grädden och crème fraiche, samt tillsätt buljongtärningarna, torkad dragon och dijonsenap.
    En panna med kycklingfiléer i en krämig dragon- och senapssås, toppad med persilja.
  • Låt allt koka upp och småputtra i cirka 10 minuter.
  • Smaka av och servera med nykokt basmatiris.

Nutrition

Kalorier: 525kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 39g | Fat: 38g | Mättat fett: 21g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 212mg | Natrium: 311mg | Kalium: 780mg | Fiber: 0,3g | Socker: 4g | Vitamin A: 1356IU | Vitamin C: 4mg | Kalcium: 112mg | Järn: 1mg