Kycklinggratäng med pesto och soltorkade tomater

Somrig kycklinggratäng med pesto och soltorkade tomater
En krämig och smakrik gratäng som alltid blir en succé vid middagsbordet. Den röda peston, de soltorkade tomaterna och fetaosten ger massor av smak och det bästa? Allt samlas i en enda form. Perfekt både till vardag och helg!
Jag gillar att servera den med ris, bulgur eller en fräsch grönsallad.
Tips & variationer
✅ Byt ut röd pesto mot grön för en mildare smak
✅ Fungerar även med quorn eller vegokyckling för vegetariskt alternativ
✅ Extra gott med ett lager riven mozzarella eller parmesan på toppen
✅ För mer hetta så tillsätt lite chili eller sambal oelek i såsen
✅ Går utmärkt att förbereda och förvara i kylen innan gräddning
Fler goda recept med kyckling
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
- 4 kycklingfiléer delade
- 250 g champinjoner delade
- 10 soltorkade tomater strimlade
- 1 bit purjolök stor, strimlad
- 2 vitlöksklyftor hackade
- 3 dl grädde
- 4-5 msk röd pesto med smak av soltorkade tomater
- 1-2 msk dijonsenap
- 2-3 msk kycklingfond
- 1 skvätt vitvinsvinäger
- 100 färskost
- 50-75 g fetaost smulad
- 2-3 körsbärstomater skivade
- basilika
- salt
- peppar
Instruktioner
- Bryn kycklingen och lägg i en ugnsform.
- Fräs svamp och tillsätt soltorkade tomater, purjolök och vitlök. Häll sedan över det i formen.
- Slå på grädde i stekpannan och tillsätt pesto, dijonsenap och fond. Smaka av med basilika, salt, peppar och vitvinsvinäger.
- Häll såsen i formen och toppa med fetaost och körsbärstomater.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
