Go Back
+ servings
En kycklinggratäng med pesto, soltorkade tomater och färska basilikablad i en ugnsform.
Print
Inga röster än

Kycklinggratäng med pesto och soltorkade tomater

En härlig kycklinggratäng med mycket smak.
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, familjmiddag, Gratänger, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkelt kycklingrecept, enkla kycklingrätter, enkla kycklingrecept, gott med kyckling, huvudrätt, kyckling
Yield: 4 portioner

Materials

  • 4 kycklingfiléer delade
  • 250 g champinjoner delade
  • 10 soltorkade tomater strimlade
  • 1 bit purjolök stor, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 3 dl grädde
  • 4-5 msk röd pesto med smak av soltorkade tomater
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 2-3 msk kycklingfond
  • 1 skvätt vitvinsvinäger
  • 100 färskost
  • 50-75 g fetaost smulad
  • 2-3 körsbärstomater skivade
  • basilika
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Bryn kycklingen och lägg i en ugnsform.
  • Fräs svamp och tillsätt soltorkade tomater, purjolök och vitlök. Häll sedan över det i formen.
  • Slå på grädde i stekpannan och tillsätt pesto, dijonsenap och fond. Smaka av med basilika, salt, peppar och vitvinsvinäger.
  • Häll såsen i formen och toppa med fetaost och körsbärstomater.
  • Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.