Kycklinglårfilé med dragon- och senapssås
Skapat:
6 september, 2024
Senast ändrat:
12 september, 2024

0
Det här är en rätt jag lagar ofta och som familjen verkligen älskar. Den blir absolut godast med kycklinglårfilé som är den absolut godaste och saftigaste delen på kycklingen om ni frågar mig. Den här såsen blir både krämig, god och smakrik.

Total tid: 34 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 528kcal
Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk ”vanlig” senap
- 1 kruka färsk dragon
- 1 msk torkad dragon
- 4 dl grädde
- 1 msk konc. kycklingfond
- 200 g sockerärtor
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Skär kycklingen i munsbitar
- Finhacka löken och riv vitlöken
- Fräs löken på mellanvärme så den den blir genomskinlig och tillsätt vitlöken efter en stund
- Fräs med den torkade dragon och tillsätt kycklingen och bryn så kycklingen får färg
- Tillsätt grädde, fond och båda sorterna senap. Senapen reder också såsen.
- Repa bladen på den färska dragonen och hacks den, lägg i grytan
- Dela sockerärtorna i mindre bitar och tillsätt den efter en stund. Viktigt att de inte går med för länge så de behåller krispet
- Koka tills kycklingen känns färdig.
- Smaka av med salt och peppar och känn om det behövs mer senap och torkad dragon.
Näringsinnehåll
Kalorier: 528kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 16g | Fat: 48g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 14g | Transfett: 0,04g | Kolesterol: 179mg | Natrium: 93mg | Kalium: 394mg | Fiber: 2g | Socker: 6g | Vitamin A: 2090IU | Vitamin C: 33mg | Kalcium: 106mg | Järn: 2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!