Go Back
+ servings
En tallrik med kyckling i sås, ris och grön sallad på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Kycklinglårfilé med dragon- och senapssås

Det här är en rätt jag lagar ofta och som familjen verkligen älskar. Den blir absolut godast med lårfilén som är den absolut godaste och saftigaste delen på kycklingen om ni frågar mig. Den här såsen blir både krämig, god och smakrik.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid34 minuter
Måltid: Kycklingrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 528kcal

Materials

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk "vanlig" senap
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 msk torkad dragon
  • 4 dl grädde
  • 1 msk konc. kycklingfond
  • 200 g sockerärtor
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Skär kycklingen i munsbitar
  • Finhacka löken och riv vitlöken
  • Fräs löken på mellanvärme så den den blir genomskinlig och tillsätt vitlöken efter en stund
  • Fräs med den torkade dragon och tillsätt kycklingen och bryn så kycklingen får färg
  • Tillsätt grädde, fond och båda sorterna senap. Senapen reder också såsen.
  • Repa bladen på den färska dragonen och hacks den, lägg i grytan
  • Dela sockerärtorna i mindre bitar och tillsätt den efter en stund. Viktigt att de inte går med för länge så de behåller krispet
  • Koka tills kycklingen känns färdig.
  • Smaka av med salt och peppar och känn om det behövs mer senap och torkad dragon.
  • Funkar med ris, potatis eller pasta.

Nutrition

Kalorier: 528kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 16g | Fat: 48g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 14g | Transfett: 0,04g | Kolesterol: 179mg | Natrium: 93mg | Kalium: 394mg | Fiber: 2g | Socker: 6g | Vitamin A: 2090IU | Vitamin C: 33mg | Kalcium: 106mg | Järn: 2mg