Kycklinglårfilé med dragon- och senapssås
Det här är en rätt jag lagar ofta och som familjen verkligen älskar. Den blir absolut godast med lårfilén som är den absolut godaste och saftigaste delen på kycklingen om ni frågar mig. Den här såsen blir både krämig, god och smakrik.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid34 minuter minuter
Yield: 4 portioner
Calories: 528kcal
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk "vanlig" senap
- 1 kruka färsk dragon
- 1 msk torkad dragon
- 4 dl grädde
- 1 msk konc. kycklingfond
- 200 g sockerärtor
- salt
- svartpeppar
Skär kycklingen i munsbitar
Finhacka löken och riv vitlöken
Fräs löken på mellanvärme så den den blir genomskinlig och tillsätt vitlöken efter en stund
Fräs med den torkade dragon och tillsätt kycklingen och bryn så kycklingen får färg
Tillsätt grädde, fond och båda sorterna senap. Senapen reder också såsen.
Repa bladen på den färska dragonen och hacks den, lägg i grytan
Dela sockerärtorna i mindre bitar och tillsätt den efter en stund. Viktigt att de inte går med för länge så de behåller krispet
Koka tills kycklingen känns färdig.
Smaka av med salt och peppar och känn om det behövs mer senap och torkad dragon.
Funkar med ris, potatis eller pasta.
Kalorier: 528kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 16g | Fat: 48g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 14g | Transfett: 0,04g | Kolesterol: 179mg | Natrium: 93mg | Kalium: 394mg | Fiber: 2g | Socker: 6g | Vitamin A: 2090IU | Vitamin C: 33mg | Kalcium: 106mg | Järn: 2mg