Lasagne
Skapat:
6 november, 2024
Senast ändrat:
8 november, 2024

0
Lasagne är en italiensk klassiker som kombinerar lager av krämig bechamelsås, smakrik köttfärssås och mjuka pastaplattor.
Den smakrika köttfärssåsen, kryddad med vitlök, lök och tomat, tillagas långsamt för att utveckla en fyllig smak. Varje lager toppas med bechamelsås och riven ost som smälter och får en gyllene yta i ugnen.
Lasagne passar perfekt till både vardag och fest, och är en favorit för alla åldrar.
Andra goda pastarecept
Ost- och skinkpasta
Lasagnesoppa
Pasta Uno
Pasta al pesto

Total tid: 1 timme
Servings: 8 portioner
Ingredienser
- Lasagneplattor
BECHAMEL
Instruktioner
Bechamelsås
Köttfärssås
- Fräs löken i olivolja. Låt fräsa i 5-6 min.
- Tillsätt nötfärsen. Stek tills färsen får färg. Sedan i med tomatpuré, låt fräsa någon minut, för att få bort beskan i den.
- Tillsätt passerade tomater & vatten (Ta vattnet i förpackningen från tomaterna så du får ur allt ur den) samt ketchup & balsamicovinäger & färsk basilika.
- Låt sjuda på låg värme till önskad mustighet.
Montering
- Olja in en ugnsform med olivolja och varva med bechamel, bolognese och lasagneplattor. Brukar kunna få till minst 5 lager iaf. Den ska vara rejäl. Se till att avsluta med både köttfärs & bechamel. Toppa med massor av riven ost. Jag körde grana padano & gouda ikväll.
- Kör i ugnen på 225 grader tills lasagnen fått fin färg och pastan är mjuk. Tar ca 30-35 min.
- Servera med sallad!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!