Börja med att smälta smöret i en kastrull. När det börjar fräsa så tillsätt mjölet under vispning. Du ska få en krämig nästan kornig röra i kastrullen.
Vispa i mjölken & tillsätt riven ost.
Låt koka upp, smaka av med salt & vitpeppar.
Köttfärssås
Fräs löken i olivolja. Låt fräsa i 5-6 min.
Tillsätt nötfärsen. Stek tills färsen får färg. Sedan i med tomatpuré, låt fräsa någon minut, för att få bort beskan i den.
Tillsätt passerade tomater & vatten (Ta vattnet i förpackningen från tomaterna så du får ur allt ur den) samt ketchup & balsamicovinäger & färsk basilika.
Låt sjuda på låg värme till önskad mustighet.
Montering
Olja in en ugnsform med olivolja och varva med bechamel, bolognese och lasagneplattor. Brukar kunna få till minst 5 lager iaf. Den ska vara rejäl. Se till att avsluta med både köttfärs & bechamel. Toppa med massor av riven ost. Jag körde grana padano & gouda ikväll.
Kör i ugnen på 225 grader tills lasagnen fått fin färg och pastan är mjuk. Tar ca 30-35 min.