Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Laxbiffar med Gruyèremos och Sandefjordsås

Inga röster än
Skapat: 11 februari, 2025
Senast ändrat: 10 februari, 2025
Laxbiffar med Gruyèremos och Sandefjordsås

Våra laxbiffar är alltid en hit när vi bjuder på dem! De är otroligt mångsidiga och kan varieras på många sätt.

Här har vi valt att servera dem med krämigt potatismos och en ljuvlig sandefjordsås. De smakar också fantastiskt med pressad potatis och en saffransås.

Gör gärna några extra biffar – de blir perfekta som hamburgare dagen efter!

Tips! För att få en jämn och fin form vid stekning, använd en stödform. Vi föredrar äggringar!

Laxbiffar med Gruyèremos och Sandefjordsås | Receptskatt
Laxbiffar med Gruyèremos och Sandefjordsås 6
Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Laxbiffar

Gruyeremos

Sandefjordsås

Instruktioner

Laxbiffar

  • Skär laxen i tärningar ca 1×1 cm. Hacka kräftstjärtar och finhacka purjolök och dill.
  • Blanda alla ingredienserna och tillsätt ägg, salt & peppar.
  • Stek biffarna på medelvärme i en stödring.
  • Gör potatismos och smaksätt med Gruyereosten.

Sandefjordsås

  • Hacka dill & gräslök
  • Koka upp grädde på medelvärme. Tillsätt crème fraiche och vispa. Rör ner smöret lite i taget under vispning. Koka ej.
  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt gräslök, dill, rom och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  • Serverar och njut!!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg