Laxbiffar med Gruyèremos och Sandefjordsås
Skapat:
11 februari, 2025
Senast ändrat:
10 februari, 2025

0
Våra laxbiffar är alltid en hit när vi bjuder på dem! De är otroligt mångsidiga och kan varieras på många sätt.
Här har vi valt att servera dem med krämigt potatismos och en ljuvlig sandefjordsås. De smakar också fantastiskt med pressad potatis och en saffransås.
Gör gärna några extra biffar – de blir perfekta som hamburgare dagen efter!
Tips! För att få en jämn och fin form vid stekning, använd en stödform. Vi föredrar äggringar!

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Ingredienser
Gruyeremos
- 1 kg mjölig potatis
- 100 g Gruyereost
- Smör
- Mjölk
- Salt & peppar
Sandefjordsås
- ½ kruka dill
- ½ kruka gräslök
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl creme fraiche
- 100 g rumsvarmt smör
- 75 g stenbitsrom
- 1 tsk citronsaft
- Salt
Instruktioner
Laxbiffar
- Skär laxen i tärningar ca 1×1 cm. Hacka kräftstjärtar och finhacka purjolök och dill.
- Stek biffarna på medelvärme i en stödring.
- Gör potatismos och smaksätt med Gruyereosten.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!