Go Back
+ servings
Laxbiff serverad med potatismos, sås och grönsaker på en tallrik.
Print
Inga röster än

Laxbiffar

Laxbiffar med Gruyeremos och Sandefjordsås
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, lax, Mat, Middagstips
Yield: 4 portioner

Materials

Laxbiffar

  • 500 g laxfilé
  • 150-200 g kräftstjärtar
  • 1 bit purjolök
  • 1 ägg
  • Dill
  • salt & peppar

Gruyeremos

  • 1 kg mjölig potatis
  • 100 g Gruyereost
  • Smör
  • Mjölk
  • Salt & peppar

Sandefjordsås

  • ½ kruka dill
  • ½ kruka gräslök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 75 g stenbitsrom
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt

Instruktioner

Laxbiffar

  • Skär laxen i tärningar ca 1x1 cm. Hacka kräftstjärtar och finhacka purjolök och dill.
  • Blanda alla ingredienserna och tillsätt ägg, salt & peppar.
  • Stek biffarna på medelvärme i en stödring.
  • Gör potatismos och smaksätt med Gruyereosten.

Sandefjordsås

  • Hacka dill & gräslök
  • Koka upp grädde på medelvärme. Tillsätt crème fraiche och vispa. Rör ner smöret lite i taget under vispning. Koka ej.
  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt gräslök, dill, rom och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  • Serverar och njut!!