Laxbiffar
Laxbiffar med Gruyeremos och Sandefjordsås
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, lax, Mat, Middagstips
Yield: 4 portioner
Laxbiffar
- 500 g laxfilé
- 150-200 g kräftstjärtar
- 1 bit purjolök
- 1 ägg
- Dill
- salt & peppar
Gruyeremos
- 1 kg mjölig potatis
- 100 g Gruyereost
- Smör
- Mjölk
- Salt & peppar
Sandefjordsås
- ½ kruka dill
- ½ kruka gräslök
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl creme fraiche
- 100 g rumsvarmt smör
- 75 g stenbitsrom
- 1 tsk citronsaft
- Salt
Laxbiffar
Skär laxen i tärningar ca 1x1 cm. Hacka kräftstjärtar och finhacka purjolök och dill.
Blanda alla ingredienserna och tillsätt ägg, salt & peppar.
Stek biffarna på medelvärme i en stödring.
Gör potatismos och smaksätt med Gruyereosten.
Sandefjordsås
Hacka dill & gräslök
Koka upp grädde på medelvärme. Tillsätt crème fraiche och vispa. Rör ner smöret lite i taget under vispning. Koka ej.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt gräslök, dill, rom och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Serverar och njut!!