Laxtacos på 10 minuter
Skapat:
26 januari, 2025
Senast ändrat:
3 februari, 2025

0
Laxtacos med syrlig fänkålssallad, fetaost och dill-limemajonnäs är en fräsch och smakrik rätt som passar hela familjen.
Tacosen fylls med saftig lax, en krispig fänkålssallad med lite syra, smulad fetaost för extra krämighet och en majonnäs smaksatt med dill och lime för en fräsch twist.
Rätten är både enkel att laga och känns lyxig, så den passar bra både som helgmiddag eller som en upplyftande vardagsrätt. Allt du behöver är några enkla ingredienser och lite tid för att sätta ihop det – perfekt för en snabb men god middag!
Fler goda tacosversioner:

Total tid: 45 minuter
Ingredienser
Äppel- och fänkålssallad
- 1 st fänkålshuvud strimlat
- 1 st grönt äpple rivet
- 1 st rödlök hackad
- 1 knippe färsk dill hackad
- 65 gr kapris
- 1-2 msk äppelcidervinäger
- Saft från en hel lime
- 1 tsk flytande honung
- 1 tsk olivolja
- Sesamfrön Någon msk
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
Fänkålssalladen
- Skölj och strimla fänkålshuvudet tunnt.
- Skala och riv äpplet med ett rivjärn. Försök krama ur all vätska i en sil.
- Hacka rödlöken och den färska dillen.
- Blanda ihop allt och tillsätt sedan alla övriga ingredienser. Rör ihop väl! Ställ gärna in salladen i kylen en stund före servering.
Majonnäsen
- Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen.
Montering
- Stek tortillabröden i en het och torr panna så att de blir lite krispiga.
- Börja sedan fylla dina tortillabröd med alla gottigheter!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!