Go Back
Tre lax tacos med grönsaker, sås och limeklyftor på en tallrik.
Print
Inga röster än

Laxtacos med en syrlig äppel- och fänkålssallad, fetaost och en dill- och limemayo

Detta var så gott och fräscht att äta nu i januari! Snabbt och enkelt att slänga ihop. Spara och testa inför nästa tacokväll!
Total tid45 minuter
Måltid: Äppel, Äppelrecept, Fisk & skaldjur, Middagstips, Sallad, Sallader
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel middag, festmiddag, lax, tacos

Materials

  • tacobröd valfri mängd och storlek
  • fänkålssallad se mitt tidigare recept
  • 1 bit fetaost smulad
  • varmrökt lax

Smaksatt majonnäs:

  • 2 dl naturell majonnäs
  • färsk dill hackad
  • 1 lime saft + skal
  • salt
  • peppar

Äppel- och fänkålssallad

  • 1 st fänkålshuvud strimlat
  • 1 st grönt äpple rivet
  • 1 st rödlök hackad
  • 1 knippe färsk dill hackad
  • 65 gr kapris
  • 1-2 msk äppelcidervinäger
  • Saft från en hel lime
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk olivolja
  • Sesamfrön Någon msk
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

Fänkålssalladen

  • Skölj och strimla fänkålshuvudet tunnt.
  • Skala och riv äpplet med ett rivjärn. Försök krama ur all vätska i en sil.
  • Hacka rödlöken och den färska dillen.
  • Blanda ihop allt och tillsätt sedan alla övriga ingredienser. Rör ihop väl! Ställ gärna in salladen i kylen en stund före servering.

Majonnäsen

  • Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen.

Montering

  • Stek tortillabröden i en het och torr panna så att de blir lite krispiga.
  • Börja sedan fylla dina tortillabröd med alla gottigheter!