Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lemon poppy seed cupcakes

Inga röster än
Skapat: 6 mars, 2025
Senast ändrat: 13 februari, 2025
Lemon poppy seed cupcakes

Saftiga små cupcakes med smak av citron, en gömma av hallonkompott och vit chokladfrosting, påskens godaste muffins!

Citron, hallon och vit choklad är smaker som passar utmärkt tillsammans. Dessa är goda även utan hallonkompotten men hallonsmaken tillför det där lilla extra till dessa muffins. Jag har gjort egen kompott, tycker det blir godast men det går även att använda vanlig hallonsylt. Gör gärna kompotten i förväg så den hinner kallna helt.

Fler goda muffins:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 1 sats

Ingredienser

Muffins:

Hallonkompott:

Vit chokladfrosting:

Instruktioner

Muffins:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Placera minimuffinsformar i en muffinsplåt.
  • Vispa smör och socker krämigt med elvisp.
  • Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.
  • Blanda de torra ingredienserna och citronskal i en bunke och vänd sedan ner det med en slickepott i smeten tillsammans med citronsaft, vallmofrön och mjölk.
  • Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills en sticka kommer ut torr men övergrädda inte.

Hallonkompott:

  • Blötlägg gelatinet i ca 5 minuter.
  • Koka upp hallon och socker och låt koka några minuter.
  • Krama ur gelatinet och rör ner.
  • Låt kallna helt.
  • Skär med en kniv ut lite av muffinsen i mitten och fyll med kompott.

Vit chokladfrosting:

  • Smält chokladen och låt svalna.
  • Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt.
  • Tillsätt choklad och färskost och vispa krämen fluffig.
  • Spritsa eller bred frostingen på muffinsen.
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg