Lemoncrackles

Lemoncrackles – spröda citronkakor med krispig yta
De här citronkakorna, eller lemoncrackles som jag kallar dem, är riktiga små lyckopiller. Spröda på utsidan, mjuka inuti och fulla av syrlig citronsmak. Jag brukar baka dem när jag vill ha något enkelt men som ändå känns lite festligt – perfekt till både fikastunden och som gå-bort-present.
Tips & variationer
✅ Om du vill få till en ännu mer intensiv gul färg kan du blanda ner lite gul pastafärg i degen – det blir riktigt fint.
✅ Jag tycker de blir allra godast med färskpressad citron, men det går även med citron på flaska om du är i tidsnöd.
✅ Vill du göra dem extra lyxiga? Riv i lite citronskal i florsockret innan du rullar kakorna – det ger både doft och smak.
✅ Kakor med mycket citronsmak är också supergoda att doppa i mörk choklad. Jag har testat det någon gång och det blev en hit!
Fler goda recept med citron
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
Instruktioner
- Knäck ner ett ägg i taget och vispa lite mellan varje.
- Tillsätt citronskal och citronsaft i smeten, rör om väl.
- Tillsätt slutligen de torra ingredienserna och rör ihop till en deg.
- Gör en rulle av degen och plasta in den, lägg den sedan i kylen och låt den vila i 30 minuter.
- Ta ut rullen ur kylen och dela den i 24 bitar om du önskar stora kakor eller 30 bitar för lite mindre.
Garnering:
- Rulla varje degbit till en boll i socker och sedan i florsocker.
- Placera bollarna på två plåtar klädda med bakplåtspapper, tänk på att ha lite mellanrum eftersom att de flyter ut lite i ugnen.
- Grädda sedan varje plåt i mitten av ugnen 10-13 minuter på 175 grader. De ska ha spruckit upp fint när du tar ut dem ur ugnen.
Anteckning
