Leopardmönstrad rulltårta med Nutella

Leopardmönstrad rulltårta med Nutella – en showstopper till fikat
Den här rulltårtan är inte bara vansinnigt god – den ser också helt magisk ut! Ett leopardmönster direkt på kakan gör den till en riktig showstopper på fikabordet. Perfekt till kalas, dessertbuffé eller bara för att imponera lite extra vid helgfikat.
Med fluffig sockerkaksbotten, krämig Nutella och knapriga hasselnötter är varje tugga en njutning. Dessutom är det roligare än du tror att skapa det vilda mönstret!

Mjukt, sött och med ett krispigt avslut
Rulltårtan är mjuk och lätt att rulla, och fyllningen av len Nutella blir ännu bättre tillsammans med rostade hasselnötter. Det lilla extra? Mönstret som gör den lika kul att baka som att bjuda på!
Är du osäker på hur du skapar denna härliga rulltårta, så spana in filmen som du har lite längre ner.
Tips & variationer
🍫 Byt Nutella mot smörkräm eller mascarponekräm.
🌰 Testa att byta hasselnötter mot pistagenötter eller mandel.
❄️ Går att frysa in – linda in rulltårtan i plastfolie och ta fram vid behov.
🍓 Tillsätt färska jordgubbar eller hallon i fyllningen för en fruktig twist.
En perfekt kombo av smak, textur och wow-effekt – det här är inte bara en rulltårta, det är ett konstverk du rullar ihop med kärlek.
Vill du testa andra recept på rulltårta?
Är det så att detta kändes lite för invecklat och svårt, men du fortfarande är sugen på att baka en god rulltårta? Då ska du spana in alla våra recept på rulltårta. Där hittar du bland annat dessa.



Ingredienser
Rulltårta:
- 6 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk svart kakao
- 1 msk vanlig kakao
Fyllning:
- 350 g Nutella
- 50 g hackade hasselnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper så att det även går upp på sidorna.
- Vänd ner i äggsmeten, sikta helst så att du minskar risken för klumpar.
- Ta 1,5 dl av smeten och blanda med svart kakao.
- Häll smeten i en spritspåse och spritsa på bakplåtspappret ringar, c:n och ringar med tre öppningar.
- Grädda i 1 min.
- Ta 2 dl av smeten och blanda med vanlig kakao.
- Spritsa den bruna smeten genom att fylla i de svarta mönstrena.
- Grädda i ytterligare 1 minut.
- Spritsa eller bred ut resterande smet, jämna till ytan om det behövs.
- Grädda 5 min och låt sen svalna under duk.
- Vänd rulltårtan upp och ned på ett nytt bakplåtspapper, så att du har leopardmönstret uppåt.
- Dra bort bakplåtspappret, pensla med kallt vatten om det inte vill lossna.
- Vänd tillbaka rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper, så att du har mönstret nedåt.
- Smält hastigt Nutellan i en skål i mikro och bred sen ut på rulltårtan.
- Toppa med hackade hasselnötter.
- Rulla ihop genom att rulla mot dig, från kortsidan om du vill ha större och finare bitar.
- Börja med att vika in kanten så att det inte blir en hålighet i rullen, fortsätt sen att rulla och försök att få skarven nedåt.
- Servera på en gång, ställer du in den i kylen blir den lätt torr.