Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lökgratinerad fläskytterfilé

5 av 1 röst
Skapat: 23 oktober, 2024
Senast ändrat: 23 oktober, 2024
Lökgratinerad fläskytterfilé

Detta receptet på lökgratinerad fläskytterfilé är ett sånt recept som du kan plocka fram både när du vill laga mat en vanlig vardag till familjen, men även när du vill impa på vännerna och bjuda på något riktigt gott!

Massor av goda smaker och ett mört och gott kött!

Servera gärna med nykokt ris och en god blandsallad för en komplett måltid.

Tips på andra goda middagstips

Mats gulaschgryta
Viltbiffar med lingonsås
Kycklingpasta med vitlök, citron och parmesan

Lökgratinerad fläskytterfilé | Receptskatt
Lökgratinerad fläskytterfilé 14
Total tid: 1 timme
Servings: 6 portioner
Calories: 928kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C (Varmluft).
  • Skiva köttet i 0,5-1 cm tjocka skivor.
  • Bryn köttet i en stor stekpanna. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar. Lägg över dom i en ugnsfast form.
    Fläskytterfiléer som steks i en metallpanna med gyllenbrun yta.
  • Skiva löken under tiden som du bryner köttet.
  • Lägg i lite extra smör i samma stekpanna som du har brynt köttet i och lägg i löken. Låt den ligga och fräsa mjuk i cirka fem minuter.
    En kastrull med stekta lökar som är gyllenbruna och mjuka.
  • Tillsätt alla övriga ingredienser förutom den rivna osten. Låt allt stå och sjuda cirka fem minuter.
    En kastrull med lökgratinerad fläskytterfilé i en krämig sås.
  • Smaka av såsen och krydda upp lite extra om det behövs. Häll den sedan över köttet.
  • Fördela den rivna osten över och ställ in i ugnen och gratinera cirka 15-20 minuter tills det att du har fått en fin färg på allt.
    En ugnsform med gratinerad fläskytterfilé täckt av lök och riven ost.
  • Ta ut och servera med ris och en blandsallad.

Näringsinnehåll

Kalorier: 928kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 34g | Fat: 83g | Mättat fett: 44g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 26g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 261mg | Natrium: 411mg | Kalium: 633mg | Fiber: 1g | Socker: 7g | Vitamin A: 1994IU | Vitamin C: 7mg | Kalcium: 362mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

    1. Jag skulle nog göra allt utom att gratinera den dagen innan i så fall. Sen gratinerar du den när du ska äta den, men kanske på 200 grader i 25-30 minuter.

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg