Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lotus Biscoff-dessert i glas

Inga röster än
Skapat: 19 november, 2024
Senast ändrat: 18 november, 2024
Lotus Biscoff-dessert i glas

Lotus Biscoff-dessert i glas är en supergod och enkel efterrätt som passar perfekt när du vill ha något sött utan att lägga ner för mycket tid i köket. Den här desserten är fylld med smaker från den berömda Biscoff-kakan, som är både kryddig och lite karamelliserad.

För att göra desserten börjar du med att smula sönder några Lotus Biscoff-kex och lägger dem som ett krispigt lager i botten av glasen. Sedan blandar du en krämig fyllning av mascarpone, grädde och florsocker. För extra smak kan du blanda i lite vanilj. Fyll glasen med den krämiga blandningen och toppa med fler smulade kex för extra crunch, vit choklad och Biscoff spread.

Låt desserten stå i kylen en stund så att smakerna blandas och den får sätta sig. När du serverar den får du en härligt krämig och söt dessert med en fin balans av smak från kexen och den lena fyllningen. Perfekt för både fest eller en mysig vardagskväll!

Fler goda recept:

Lotus Biscoff-dessert i glas | Receptskatt
Lotus Biscoff-dessert i glas 6
Total tid: 40 minuter
Servings: 3 -6 glas beroende på glasets storlek

Ingredienser

Botten:

  • 50 g smör
  • 0.5 förp Biscoffkex a 250 g

Fyllning:

Instruktioner

  • Krossa kexen till ett smul, enklast i mixer eller med mortel.
  • Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet, ställ åt sidan.
  • Vispa ihop mascarpone, vispgrädde och vaniljessens.
  • Sikta ner florsocker och vispa ihop till en jämn fyllning, ställ åt sidan.
  • Smält chokladen i mikro, 30 sekunder i taget och rör om mellan gångerna.
  • Smält även spreaden i mikro, ca 5-10 sekunder.
  • Rör ihop chokladen och spreaden, ställ åt sidan.
  • Välj det du vill servera desserten i, jag har använt 8 cm breda glas som rymmer 2 dl.
  • Börja med ett lager kexsmul i botten.
  • Efter det fyllning som med fördel spritsas ut.
  • Ringla sen över toppingen.
  • Ställ i kylen ca 10 minuter så att toppingen stelnar lite.
  • Ta ut ur kylen och placera ett kex på toppen genom att trycka ned den lite i toppingen.
per -6 glas beroende på glasets storlek
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg