Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lyxig kladdkaka med glasyr

Inga röster än
Skapat: 17 oktober, 2024
Senast ändrat: 16 oktober, 2024
Lyxig kladdkaka med glasyr

Lyxig kladdkaka med chokladglasyr är en oemotståndlig dessert för chokladälskare!

Den klassiska kladdkakan bakas så att den får en perfekt kladdig och seg konsistens i mitten. När den svalnat något, toppas den med två sorters chokladglasyr gjord på mörk och vit choklad och grädde, som ger extra djup och lyx till kakan.

Du kan även dekorera med färska bär, hackade nötter eller flingsalt för att lyfta smaken ytterligare. Servera den gärna med vispad grädde eller glass för en riktigt lyxig och dekadent dessert!

Fler goda kladdkakor:

Lyxig kladdkaka med glasyr | Receptskatt
Lyxig kladdkaka med glasyr 6
Total tid: 45 minuter
Servings: 12 bitar
Calories: 436kcal

Ingredienser

Kladdkaka:

Mörk ganache (glasyr):

Ljus ganache (glasyr):

Servering:

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm.
  • Smöra kanterna på insidan och klä dem med bakplåtspapper.
  • Smält smöret.
  • Rör ihop socker, ägg och sirap i en bunke.
  • Blanda ihop vetemjöl och kakao.
  • Rör ner i smeten, helst sikta så att det inte bildas klumpar.
  • Ner med smöret.
  • Häll i formen, grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
  • Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten men inte lös eller gunga.
  • Låt svalna helt i formen innan du lägger på glasyren.
  • Ställ in i kylen om du vill att det ska gå snabbare.

Mörk ganache:

  • Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  • Koka upp grädden och häll den sedan över chokladen.
  • Låt stå några minuter så att chokladen får smälta.
  • Rör om tills du har en smidig glasyr.
  • Om all choklad inte smält: mikra glasyren 5 sekunder och rör om igen.
  • Häll glasyren över kakan, som fortfarande är i formen.

Ljus ganache:

  • Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  • Koka upp grädden och häll den sedan över chokladen.
  • Låt stå någa minuter så att chokladen får smälta.
  • Rör om tills du har en smidig glasyr.
  • Om all choklad inte smält: mikra glasyren 5 sekunder och rör om igen.
  • Ringla den vita chokladen över den mörka.
  • Gör swirlmönstret genom att ta en tandpetare och för runt den på ytan så att chokladen dras ut till en mönster, tänk att du gör 8:or.
  • Låt stå i kylen för att stelna.

Servering:

  • Servera med vispad grädde och intala dig själv att du kan sluta när du vill!

Näringsinnehåll

Kalorier: 436kcal | Carbohydrates: 54g | Protein: 7g | Fat: 24g | Mättat fett: 14g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 79mg | Natrium: 107mg | Kalium: 313mg | Fiber: 5g | Socker: 33g | Vitamin A: 466IU | Vitamin C: 0,02mg | Kalcium: 56mg | Järn: 4mg
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg