Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Magisk smashburgare med dillpicklad gurka och rostad vitlöksdressing

Inga röster än
Skapat: 24 september, 2024
Senast ändrat: 24 september, 2024
Magisk smashburgare med dillpicklad gurka och rostad vitlöksdressing

Denna magiska smashburgare tar burgarupplevelsen till en ny nivå med sina saftiga, krispiga köttpuckar. Toppad med hemlagad dillpicklad gurka, som ger en syrlig kontrast till den rika smaken av köttet, och en ljuvligt krämig rostad vitlöksdressing som adderar en fyllig, smakrik touch.

Perfekt till en snabb och lyxig vardagsmiddag eller som en imponerande helgrätt.

Magisk smashburgare med dillpicklad gurka och rostad vitlöksdressing | Receptskatt
Magisk smashburgare med dillpicklad gurka och rostad vitlöksdressing 14
Total tid: 1 timme
Servings: 4 portioner

Utrustning

  • Smashjärn
  • Stekhäll

Ingredienser

Burgare

  • 4 st köttbollar á 100 gram
  • 4 st hamburgerbröd
  • 8 skivor Cheddarost
  • Amerikansk senap
  • Salt
  • Svartpeppar

Dillpicklad gurka

  • 1 msk dillfrön
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 kruka dill
  • 1 st gurka
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12%)

Dressingen

Instruktioner

Dillpicklad gurka:

  • Börja med att göra gurkan, gärna dagen innan.
  • Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig, dra av kastrullen och låt svalna något.
  • 
Skiva gurkan i 2mm skivor och lägg den i en rengjord glasburk, varva med kvistarna från 1 kruka dill och fröna.
  • Häll sedan på 1-2-3 lagen.
  • Ställ i kylen över natten för bästa resultat.

Dressingen:

  • Skär av toppen på vitlöken.
  • Häll lite olivolja på vitlöken.
  • Vira in i folie och kör på ca 200 grader indirekt grillning på grillen eller 200 grader i ugnen.
  • När den mjuknat så pressar du ut vitlöken på en tallrik.
  • Mosa med gaffel och ta bort om det finns något hårt skal.
  • Blanda vitlöken med majonnäsen.
  • Smaka av med salt och peppar.

Smasha burgare:

  • Hetta upp stekhällen riktigt varm, 230-260 grader.
  • Lägg på köttbollen, skall bli ett fräsande ljud.
    En rå köttfärsbulle som ligger på en grillplatta med rök som stiger upp.
  • Låt ligga på i 10-15 sek.
  • Vänd så du får stekytan uppåt.
  • Smasha/tryck ut bollen platt ca 7mm tjock med ett smashjärn.
    En hand med en tatuering som pressar en hamburgare med en metallpress på en grill.
  • Salt, svartpeppar och amerikansk senap.
    En hand som häller senap i spiralform på en köttfärsbiff som grillas.
  • Stek 1,-1,5 min tills köttet fått en fin stekyta, skrapa loss köttet med en tunn stekspade.
  • Vänd, salt och svartpeppar och på med cheddarost.
  • Stek ytterligare 1-1,5 min
  • Värm på bröden lite.
    Tre hamburgare och bröd på en grillplatta, inklusive ett sesamfröbröd.

Montering

  • Bröd
  • Dressing med rostad vitlök
  • Burgare
  • Cheddar
  • Dillpicklad gurka
  • Ketchup
  • Bröd
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg