Mandelmusslor
Skapat:
19 november, 2024
Senast ändrat:
18 november, 2024

0
Innehåll
Mandelmusslor är en klassisk småkaka som ofta förekommer på julbordet, men de är också en härlig godbit året runt. De är spröda, lätt krispiga på utsidan och lite smöriga och nötiga i smaken, tack vare mandeln. Mandelmusslor är perfekta att fylla med sylt eller andra fyllningar som du gillar. Dessutom är de väldigt enkla att baka!
Fler juliga recept:

Ingredienser
- 250 g smör rumstempererat
- 150 g mandelmjöl
- 5 dl vetemjöl
- 1.25 dl socker
- 2 ägg
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
- Tryck ut degen i mandelformar.
- Grädda i 12-15 minuter på 200 grader. De skall vara gyllenbruna.
- Låt dem svalna helt innan du tar ut dem ur formen.
per Cirka 30 stycken.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!