Go Back
Mandelmusslor fyllda med grädde och bär, inklusive blåbär och jordgubbar, på en plåt.
Print
Inga röster än

MANDELMUSSLA

En klassisk svensk småkaka med en spröd och gyllene mandelsmak. Formen är som ett litet skal, vilket gör den perfekt att fylla med vispad grädde och sylt eller annan topping. Mandelmusslan är ett populärt inslag på julbordet.
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Småkakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, Jul, julbakning, julrecept

Materials

  • 250 g smör rumstempererat
  • 150 g mandelmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.25 dl socker
  • 2 ägg

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
  • Tryck ut degen i mandelformar.
  • Grädda i 12-15 minuter på 200 grader. De skall vara gyllenbruna.
  • Låt dem svalna helt innan du tar ut dem ur formen.