Mariannetryffelkladdkaka
Skapat:
16 oktober, 2024
Senast ändrat:
15 oktober, 2024

4
Baka den gärna dagen innan servering så den hinner sätta sig ordentligt.
Fler goda kladdkakor:


Total tid: 45 minuter
Servings: 8
Utrustning
- Form 20 cm
Ingredienser
- 125 gr smör
- 1,5 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1,5 dl mjöl
- 2 ägg
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl Mariannecrusch 10-12 st mixade Mariannekarameller
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form, 20 cm, spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
- Smält smöret.
- Blanda i alla torra ingredienser.
- Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
- Tillsätt Mariannekrosset.
- Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter beroende på ugn.
- Låt kallna helt.
Mariannetryffel:
- Hacka chokladen och lägg det i en bunke.
- Värm grädden till kokpunkten och häll den sedan sakta över chokladen.
- Tillsätt smöret och låt stå 2-3 minuter.
- Rör sedan försiktigt till en slät tryffel och häll över kladdkakan.
- Låt stå i kylskåp några timmar/över en natt.
- Servera med lättvispad grädde!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!