Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Marmorerad choklad med polkakross

Inga röster än
Skapat: 14 december, 2024
Senast ändrat: 13 december, 2024
Marmorerad choklad med polkakross

Marmorerad choklad med polkakross är både enkelt och så gott! Perfekt som julgodis och gå-bort-present.

Den här vackra choklaneb med polkagrisar är verkligen ett härligt julgodis! Det är både festligt, barnsligt gott och enkelt att göra. Kombinationen av den krispiga, mintiga polkakrossen och den mjuka chokladen är oslagbar.

Fler goda recept till jul:

Total tid: 30 minuter
Servings: 30 st

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 50 grader.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Dela chokladkakorna på mitten.
  • Lägg chokladkakorna bredvid varandra på plåten. Varannan vit och varannan mörk så att det bildas ett schackmönster.
  • Har chokladen ett mönster på ovansidan kan man vända dem upp och ned.
  • Grädda mitt i ugnen tills de blir mjuka, ca 10 minuter.
  • Krossa polkagrisarna grovt. Antingen med hjälp av en mortel eller lägg dem i en påse och banka med en kavel på påsen.
  • Ta ut plåten från ugnen och gör ett marmorerat mönster med hjälp av exempelvis en potatissticka eller tandpetare.
  • Tänk ett mönster där du gör åttor fram och tillbaka.
  • Strössla polkakross över chokladen och låt stelna i kyl, ca 30 minuter.
  • Ta ut chokladen från kylen, skär i önskade bitar (kan både vara mindre eller som chokladkakor) och ställ sen tillbaka i kylen 30 minuter till.
  • Förvara i kyl eller frys.
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!