Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Marmorerad choklad med polkakross
Choklad med polkakross, så enkelt och så gott! Perfekt som julgodis och gå-bort-present.
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Dessert, Fika, Godis, Jul, Julrecept, Lättlagat, Sötsaker
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka med godis, baka till jul, chokladgodis, Jul, julbakning, julfika, julgodis, julgott
Yield:
30
st
Materials
200
g
vit choklad
2 kakor
200
g
mörk choklad
2 kakor
50
g
polkagrisar
Instruktioner
Sätt ugnen på 50 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Dela chokladkakorna på mitten.
Lägg chokladkakorna bredvid varandra på plåten. Varannan vit och varannan mörk så att det bildas ett schackmönster.
Har chokladen ett mönster på ovansidan kan man vända dem upp och ned.
Grädda mitt i ugnen tills de blir mjuka, ca 10 minuter.
Krossa polkagrisarna grovt. Antingen med hjälp av en mortel eller lägg dem i en påse och banka med en kavel på påsen.
Ta ut plåten från ugnen och gör ett marmorerat mönster med hjälp av exempelvis en potatissticka eller tandpetare.
Tänk ett mönster där du gör åttor fram och tillbaka.
Strössla polkakross över chokladen och låt stelna i kyl, ca 30 minuter.
Ta ut chokladen från kylen, skär i önskade bitar (kan både vara mindre eller som chokladkakor) och ställ sen tillbaka i kylen 30 minuter till.
Förvara i kyl eller frys.