Go Back
+ servings
Marmorerade chokladbitar med pepparmint på en ljus yta.
Print
Inga röster än

Marmorerad choklad med polkakross

Choklad med polkakross, så enkelt och så gott! Perfekt som julgodis och gå-bort-present.
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Dessert, Fika, Godis, Jul, Julrecept, Lättlagat, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med godis, baka till jul, chokladgodis, Jul, julbakning, julfika, julgodis, julgott
Yield: 30 st

Materials

  • 200 g vit choklad 2 kakor
  • 200 g mörk choklad 2 kakor
  • 50 g polkagrisar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 50 grader.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Dela chokladkakorna på mitten.
  • Lägg chokladkakorna bredvid varandra på plåten. Varannan vit och varannan mörk så att det bildas ett schackmönster.
  • Har chokladen ett mönster på ovansidan kan man vända dem upp och ned.
  • Grädda mitt i ugnen tills de blir mjuka, ca 10 minuter.
  • Krossa polkagrisarna grovt. Antingen med hjälp av en mortel eller lägg dem i en påse och banka med en kavel på påsen.
  • Ta ut plåten från ugnen och gör ett marmorerat mönster med hjälp av exempelvis en potatissticka eller tandpetare.
  • Tänk ett mönster där du gör åttor fram och tillbaka.
  • Strössla polkakross över chokladen och låt stelna i kyl, ca 30 minuter.
  • Ta ut chokladen från kylen, skär i önskade bitar (kan både vara mindre eller som chokladkakor) och ställ sen tillbaka i kylen 30 minuter till.
  • Förvara i kyl eller frys.