Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Marockanska köttbullar i tomatsås

Inga röster än
Skapat: 9 september, 2024
Senast ändrat: 9 september, 2024
Marockanska köttbullar i tomatsås

Marockanska köttbullar i tomatsås är en kryddig och värmande rätt fylld med smaker från Nordafrika.

Lammfärs smaksatt med ras el hanout, vitlök och persilja formas till köttbullar och steks i olivolja.

De serveras i en smakrik tomatsås med harissapasta, kikärtor och citronzest, som ger såsen en härlig hetta och syrlighet. Tillsammans med fluffig couscous och en frisk myntayoghurt blir det en komplett och smakrik måltid.

Total tid: 30 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 995kcal

Ingredienser

KÖTTBULLAR:

  • Olivolja extra virgin, till stekning
  • 500 g lammfärs
  • 2 tsk ras el hanout
  • 2 msk persilja finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor finhackade/rivna
  • 0,5 rödlök finhackad
  • 1 ägg
  • 1 dl brödsmulor

TOMATSÅS:

COUSCOUS:

  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 dl bladpersilja finhackad
  • Zest från 1 citron

MYNTAYOGHURT:

Instruktioner

Köttbullarna

  • Börja med köttbullarna och blanda samman alla ingredienser i en skål.
  • Forma köttbullar och stek på medelvärme tills de får fin färg. Ställ sedan åt sidan.
  • I samma panna fräs rödlök och vitlök mjukt.
  • Tillsätt harissa pasta och citron zest. Låt fräsa 1 minut.
  • Tillsätt krossade tomater och kycklingbuljongen.
  • Blanda och lägg ner köttbullarna i såsen.
  • Låt reducera ned och få en krämig konsistens.

Myntayoghurten

  • Blanda under tiden samman alla ingredienserna till myntayoghurten.

Couscous

  • Gör couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, vänd ner bladpersilja och citronzest.

Avslutande steg

  • När köttbullarna är klara och såsen nått en krämig konsistens. Häll över kikärtor så de blir varma och ringla över honung precis innan servering.

Näringsinnehåll

Kalorier: 995kcal | Carbohydrates: 120g | Protein: 48g | Fat: 36g | Mättat fett: 14g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 14g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 134mg | Natrium: 709mg | Kalium: 1326mg | Fiber: 16g | Socker: 14g | Vitamin A: 2489IU | Vitamin C: 48mg | Kalcium: 238mg | Järn: 11mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg