Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mats gulaschgryta

Inga röster än
Skapat: 9 oktober, 2024
Senast ändrat: 8 oktober, 2024
Mats gulaschgryta

Gulaschgryta är en fyllig och smakrik ungersk rätt som ofta består av mört oxkött som långkokas med paprikapulver, vitlök, lök, potatis, paprika och tomat.

Grytan får sin distinkta smak från den lite söta paprikan, och serveras vanligtvis med en bit bröd eller klimp för att suga upp den smakrika såsen.

Den är perfekt för kyliga dagar och ger en värmande och mättande måltid med djupa smaker som utvecklas under långkokningen.

Total tid: 4 timmar
Servings: 6 portioner
Calories: 176kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att hetta upp en stor, djup gryta med smör. Fräs gul lök, vitlök & chili flakes tills löken blir karamelliserad.
  • Tillsätt de torkade kryddorna. Låt fräsa 1 minut. Tillsätt sedan tomatpurén och låt det fräsa ytterligare 1 min.
  • Höj värmen och i med köttet, låt det få färg. Vänd sedan runt potatis, morötter & paprikan. Lägg i lagerbladen.
  • Häll på tomaterna, genom att först krossa de hela tomaterna med handen. Fyll båda burkarna med vatten och häll så burkarna blir rena.
  • Låt sjuda på svag värme tills köttet är mört, gärna 2-3 timmar. Vänd i persiljan.
  • Smaka av med balsamvinäger, salt & peppar. Servera med crème fraiche & gott bröd.

Näringsinnehåll

Kalorier: 176kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 21g | Fat: 5g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Kolesterol: 52mg | Natrium: 447mg | Kalium: 915mg | Fiber: 4g | Socker: 7g | Vitamin A: 2095IU | Vitamin C: 48mg | Kalcium: 136mg | Järn: 6mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg